در حال بارگذاری ...
...

حسین پارسایی در حاشیه برگزاری جشنواره آیات عنوان کرد:

توجه خراسان شمالی به توسعه فرهنگ و هنر

حسین پارسایی در حاشیه برگزاری جشنواره آیات عنوان کرد:

توجه خراسان شمالی به توسعه فرهنگ و هنر

«حسین پارسایی» کارگردان مطرح تئاتر از این که ذوق و سلیقه مسئولان امر و به ویژه هنرمندان این خطه و تعلقات و باوری که در خصوص تولید آثار با رویکرد دینی و مذهبی دارند خراسان شمالی را ممتاز و تبدیل به یکی از استان هایی کرده است که به طور جدی به توسعه فرهنگ و هنر به ویژه آثار ملی و مذهبی توجه دارد، سخن گفت و با توجه به برگزاری جشنواره ملی آیات، به هنرمندان توصیه کرد برای بهره گیری از قصه های قرآن کریم و عبرت های بزرگ تاریخی فرزند زمان خود باشند

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از خراسان شمالی، این هنرمند در گفتگو با ستاد خبری سومین جشنواره تئاتر آیات به میزبانی خراسان شمالی با بیان این که اساسا جشنواره ها حرکتی انگیزشی است و باعث می شود تا هنرمندان همگرایی و همسویی نسبت به یک رویداد پیدا کنند، تصریح کرد: از این روی برگزاری جشنواره فی نفسه تاثیر به سزایی در ترغیب هنرمندان برای تولید آثار دارد و سبب می شود تا آن ها آثار خلاقانه خود را به صحنه بیاورند و در شرایط فعلی و با وجود کرونا فرصت دیگری است تا هنرمندان بتوانند با رعایت نکات بهداشتی آثار خود را به نمایش بگذارند.

 «پارسایی» در خصوص فرصت ها و دستاوردهایی که جشنوارها پیش روی تئاتر استان ها  قرار می دهد، از این که وقتی چراغ سالن های نمایشی روشن می شود فرقی نمی کند در کدام نقطه از این سرزمین باشد، سخن گفت و اضافه کرد: اساسا وقتی تئاتر کشور مجدد شکل می گیرد و جریان پیدا می کند این انرژی و تشعشع فعالیت جدید به همه جا خواهد رسید.

نویسنده و کارگردان اثر نمایشی «سرباز» اظهارکرد: در مراکز استان ها و شهرستان ها شاید نتوان در این دوران مسئله امکانات را مثال زد، به خاطر این که هنرمندان بیش از نبود امکانات، دلتنگ تولید آثار و ارائه اثر شده اند.

وی ادامه داد: فکر می کنم مثل همه جوامع پیشرفته، کشور ما هم به واسطه هنرمندان بی بدیل، مشاهیر و ذخایر فرهنگی و بسیاری از دستاوردهای عظیم فرهنگی می تواند در عرصه های مختلف تاثیرگذار باشد و این اثرگذاری می تواند در روستای کوچک مرزی باشد تا قلب پایتخت،  آن چه مهم این است که فرهنگ همه جا تاثیرگذارترین است و مردم ما با پیشینه تمدنی و فرهنگی این خوراک فرهنگی، فکری و معنوی را طلب می کنند.

 این هنرمند تئاتر  به المان هایی که باید مورد توجه هنرمندان و متولیان برای برگزاری یک جشنواره خوب و اثرگذار با شرایط فعلی و رویکرد مجازی در نظر  بگیرند، اشاره کرد و اظهارداشت: وقتی می توانیم بگوییم که در فضای مجازی تئاتر داریم که با تکنیک تله تئاتر ضبط و آثار برای صحنه تنظیم شود تا تماشاگر بتواند سیر قصه را دریافت کند بنابراین برای ارائه یک اثر صحنه ای در شرایط کرونایی بایدآن را به یک تله تئاتر تبدیل کرد و بتوان از قاب دوربین تمام فراز و فرودهای نمایش همراه با سیر داستانی را ثبت و ضبط کرد، در غیر این صورت با یک گزارش صحنه ای مواجه هستیم که ارزش هنری چندانی ندارد.

«پارسایی» خاطرنشان کرد: اگر قرار است این تجربه نو و البته تحمیلی به عنوان یک فرصت در برابر تهدید کرونایی  شکل بگیرد باید مدیوم تصویری را با جاذبه و جادوی صحنه به یک کار جذاب تبدیل کنیم.

 کارگردان اثر نمایشی مهمان سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با اعتقاد به این که خراسان شمالی مهد فرهنگ و هنر است و هنرمندان بزرگی در این خطه پرورش پیدا کردند و اتفاق های خوبی در این خطه رقم خورده است، گفت: خراسان شمالی پایگاه بسیاری از فعالیت ها و رویکردها با مضامین دینی و ملی است که به واسطه علاقه هنرمندان، مسئولان و مدیران محلی در این خطه شکل گرفته و میزبانی جشنواره تئاتر رضوی و تبادل و تعاملی که شکل می گرفت نشان داد این استان از ظرفیت های خوبی برخوردار است و چهره های هنری که از این استان بیرون آمدند و تاثیرگذار هستند در جای جای این خطه بیانگر این ادعاست.

 «حسین پارسایی» ادامه داد: به هر حال ذوق و سلیقه مسئولان امر و به ویژه هنرمندان این خطه و تعلقات و باوری که  در خصوص  تولید آثار با رویکرد دینی و مذهبی دارند خراسان شمالی را ممتاز و تبدیل به یکی از استان هایی کرده است که به طور جدی به توسعه فرهنگ و هنر به ویژه آثار ملی  و مذهبی توجه دارد.

وی به بستر جشنواره تئاتر آیات در راستای ترویج و تعمیق معارف قرآنی اشاره کرد و افزود: وقتی می توانیم از قصه های قرآن کریم و از عبرت های بزرگ تاریخی درس و بهره  بگیریم و آن را به یک اثر صحنه ای، سرشار از زیبایی شناسی تبدیل کنیم که دریافت هایمان را از این مفاهیم بزرگ ترویج و انتشار دهیم.

وی با بیان این که ما از ظرفیت های بی بدیل و بزنگاه های نمایشی که می توان از قرآن کریم دریافت کرد جاماندیم، اظهار کرد: مثال های بزرگی در قرآن وجود دارد که انسان را به رستگاری می رساند و هنرمندی  که نتواند فرزند زمان خود باشد و از این دستاورد های عظیم بهره برداری کند حرفی برای گفتن ندارد.

«پارسایی» افزود: برگزاری جشنواره های موضوعی  به شرط آن که دچار شعار زدگی نشوند و خلاقیت و زیبایی شناسی را دست مایه و سوژه خود قرار دهند نه تنها مفید است بلکه امروز  امری ضروری و واجب است.

 وی خاطرنشان کرد: نسل جوان ما تشنه حقیقت است و از این روی باید فرزند زمان خود باشی و به گونه ای طرح موضوع کنی و اثری را به شکل خلاقانه روی صحنه بیاوری که مخاطب با تو همزاد پنداری کند.

گفتنی است؛ جشنواره سراسری تئاتر آیات از اول تا سوم بهمن به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و با همکاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مرکز هنرهای نمایشی کشور به میزبانی خراسان شمالی برگزار می شود.

در این جشنواره قرار است 8 اثر نمایشی با یکدیگر به رقابت بپردازند و آثار برگزیده از طریق فضای مجازی و با قرار گرفتن روی سایت های معتبر و مرجع در دسترس علاقه مندان قرار خواهد گرفت